TEDxDanubia

A TEDxDanubia a mára fogalommá vált nemzetközi TED konferencia első, önálló szervezésben megvalósuló, hivatalos magyarországi változata. A TEDxDanubia először 2010 januárjában Budapesten a HVG és a 21idea közös szervezésében, sokak önzetlen és nagyra értékelt segítségével került megrendezésre.

TEDxDanubia Countdown

A TEDxDanubia Countdown a jól ismert és közkedvelt TEDxDanubia konferenciák soron következő, tematikus eseménye.

Miért csináljuk?

Platformot szeretnénk teremteni a határokon átívelő, élvezetes és alkotó felfedezés, párbeszéd, együtt gondolkodás és együttműködés számára a különféle tudományos és más tevékenységi területeket illetően és földrajzi értelemben is. A 21. században egy józan ész alapú, életszerű, tudományterületeket ötvöző és átívelő gondolkodásra van szükség. Egy ilyen platformra nekünk is nagy szükségünk van az érdemi megújuláshoz, az inspirációhoz, sőt a gazdasági, tudományos és kulturális értelemben vett 21. századi versenyképességhez.

Mi a TED?

A TED (Technology, Entertainment, Design) egy nonprofit szervezet és különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TED konferenciák a 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő, szórakoztató előadások, melyek rendkívül intenzív és inspiráló élményt nyújtanak. A TED konferenciákon az előadásokról videó készül, amik az események után elérhetőek a TED.com oldalon.

További információ: TED.com

Mi a TEDx?

A TEDx program a licensz alapú, önálló helyi szervezésben megvalósuló TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte. Erre utal az „x” a TED mellett. A TEDx programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy közösségek, szervezetek vagy egyének stimuláló, gondolatébresztő, és aktívan kommunikáló közeget hozzanak létre a helyi közönség személyes, tevékeny részvételével.

További információ a TEDx programról »

A hírlevélre való feliratkozással elfogadom az adatkezelési nyilatkozatot: